כניסה
למנויות
צרו קשר

פלאפל אפוי של ורד

פלאפל אפוי של ורד

רכיבים:

2.5 כוסות גרגרי חומוס (עדיף אורגני), שהושרו לילה במים עם חצי כפית סודה לשתייה (הכמות נמדדה לאחר ההשרייה, זה כ 250 גרם לפני ההשרייה). 

צרור עלי פטרוזיליה .

צרור עלי כוסברה.

8 שיני שום.

2 בצלים קלופים וחתוכים גס.

5 כפות שטוחות טחינה גולמית.

¼  כפית סודה לשתייה.

3 כפות פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן למתכון נטול גלוטן) או קוואקר דק.

½  כפית מלח.

1.5 כפיות כמון טחון.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו. 

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מורחים כף שמן זית (עם מברשת או עם יד נקייה) על נייר האפייה. מעבדים בפולסים את כל הרכיבים יחד במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה עם גרגירים קטנים בגודל של גרגרי בורגול גס. (בשלב זה,ניתן לאחסן במקרר ולאפות מאוחר יותר או למחרת.

אפשר גם להקפיא את העיסה, או ליצור כדורים ואז להקפיא וכך יפשיר מהר יותר כשנרצה). בעזרת כף גלידה קפיצית, מניחים את העיסה על נייר האפייה ,במרווחים שווים - לאפייה אחידה.

מזלפים טיפת שמן זית או שמן זרעי ענבים מעל כל קציצה. אופים כ 20-25 דקות עד שהכדורים משחימים מעט אך עדיין רכים למגע.

מצננים כמה דקות ואוכלים.

הערות:

עשבי תיבול :

עדיף אורגניים. אני מפרידה את העלים מהגבעולים ומשתמשת רק בעלים . בגבעולים יש מעט מרירות.

שמן זית מאוד תורם לטעם של הפלאפל האפוי. אם אין, מומלץ להשתמש בשמן זרעי ענבים.

המלצת הגשה:

בפיתת כוסמין של טאוברד עם סלט קצוץ, טחינה, כרוב כבוש, מלפפון חמוץ וחריף/שיפקה למי שאוהב - מרגיש מנת פינוק לתפארת

 
איך נתייחס?
מכמות זו יוצאות 25 מנות חלבון
להאמין. לפעול. להגשים.